2018-08-04 Zaterdag

We hebben bedacht om, ipv vrijdagavond, zaterdag rustig in te pakken en dan te vertrekken. We zien wel hoe ver we komen. We gaan richting Kroatië, maar het idee is ook om te blijven staan op een plek die ‘leuk genoeg is’, dus misschien komen we helemaal niet zo ver. Om 12.00 vertrekken we. Zoals voorspelt door de ANWB rijden we blijkbaar achter de files aan (zwarte zaterdag), want eigenlijk hebben we geen oponthoud. Op een parkeerplaats waar we een broodje eten, zoeken we een camping uit. Het wordt Schwartzwald camping Fautsburg in Rehmühle. Helaas vanaf de autobahn ruim 30km binnendoor waarbij ik ivm de hoogteverschillen meteen even het handmatig schakelen van de edc van Renault kan proberen (automaat zonder bergstand).

Om iets na 18.00 komen we op een klein campinkje, gerund door Martin (meet- en regeltechniek in Zwolle maar wilde wat anders) en zijn vrouw. De camping ligt prachtig maar stelt verder niet veel voor. Sanitair bij de mannen ok, bij de vrouwen onvoldoende. Patatjes met schnitzel (mwah) of met gebakken camembert (ok). Erg lekker bier, van verschillende merken voor mannen en vrouwen, op een verder rommelig terras.

Daarvoor de tent opgezet en helemaal slaapklaas in 35 minuten, prima dus. Ik zit nog even buiten te lezen maar het is nogal vochtig en wordt zo in de bergen (600m) snel fris. Morgen weer verder. Vandaag 585km gereden. De camping ligt tussen Karlsruhe en Stuttgart en dan een beetje naar het zuiden.

 

 

Welkom

Ik heb besloten om, behalve mijn boekjes waar ik al lange tijd gedurende vakanties van alles in schrijf, te beginnen met een “reisblog” op mijn eigen website. Via dit blog ga ik iedereen op de hoogte te houden van onze vakantie(s). Kom dus nog eens terug voor de nieuwste reisverhalen en foto’s.

Over de vakantie van 2018:
Nadat we een flink aantal jaren in de zomer naar Turkije gingen, hebben we vorig jaar een kampeer/fietsvakantie gehouden in Zeeland. Uiteraard (voor ons dan) op camping de Paardekreek in Kortgene. Omdat de caravan al “wat ouder” is (1989), maar vooral omdat we wat flexibeler willen reizen dan met zo’n ding achter de auto, heb ik van Monique op 5 december een nieuwe tent gekregen.

Om precies te zijn een Decathlon Air Seconds Family 6.3 XL.

Deze tent is speciaal uitgezocht vanwege de snelle opzet/opruim mogelijkheden.
-opblaasbare tunnels ipv stokken
-kuipgrondzeil
-2 vaste slaapcabines (en nog een 3e los)
-ingebouwde ‘airco’
-(en grondzeil + slaapcabines zitten al op hun plaats tijdens het opzetten)
Tijdens het oefenen stond de tent in ongeveer een kwartier.

We vertrekken op 4 augustus en komen op 18 of 19 augustus weer thuis.
Het idee is om de volgende landen aan te doen:
-Nederland
-Duitsland
-Oostenrijk
-Italië
-Slovenië
-Kroatië